400g hakket oksekød
2 spsk olie
2 fed hvidløg
2 løg
2 ds hakkede tomater
2 peberfrugter
1 ds bønner
1 dl øl (gerne en mørk, lidt kraftig øl)
2 tsk basilikum
2 tsk oregano
2 knivspids spidskommen
Lidt balsamicoeddike
4 tsk Nescafé
2 tsk brun farin
laurbærblade
Chilipulver
Salt
Peber
Sådan gør du
Hak løg og pres hvidløget og svits det i olien.
Tilsæt kød og lad det brune.
Tomater og øl tilsættes og retten simrer ved svag varme i ca. 10 min.
Rens peberfrugterne og skær dem ud i tern.
Tilsæt peberfrugter og bønner.
Derefter tilsættes krydderier, balsamicoeddike, Nescafé og brun farin og det skal nu koge i mindst 10 min.
Smag til med salt, peber, chilipulver og evt. mere øl, brun farin og Nescafé.
Server med ris og cremefraiche.
Chili con carne |