mandag den 1. september 2014

spinat/lakseruller

Det skal du bruge
Bund:
50 g smør
1dl hvedemel
2 dl mælk
1 dl fløde
salt & peber
75 g frossen spinat
1 spsk finthakket tang
½ tsk bagepulver
3 æggeblommer
3 æggehvider

Fyld:
1½dl creme fraiche
½ dl mayonnaise
1 stor bundt finthakket dild
saft ½ citron
100 g røget laks i skiver
100 g rejer

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Tø den frosne spinat op ved lav varme og pres væden ud af den.
Smelt smør i en gryde og ko melel heri. Pisk det godt sammen.
Tilsæt mælk og fløde under omrøring, lad det simre 3 minutter, husk omrøring.
Lad det køle lidt og tilsæt så æggeblommer, bagepulver, salt, peber og spinaten.
Blandes godt.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en bageplade med bagepapir og fordel den jævnt ud over pladen.
Bages i 20-25 minutter til den er gennembagt og gylden.
Dæk den med viskestykke og lad den køle helt af.
Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, lidt salt og peber sammen og smør det ud over hele bunden.
Fordel laks i skiver og afdryppede rejer ovenpå og rul forsigtigt rouladen sammen.
Skær rullen over i 2 og pak dem ind i film.
Læg rullerne på køl et par timer inden de skæres ud i tykke skiver.

Spinat/lakse-ruller